söndag 23 september 2012

Prov och jakt...

... är vad denna helg innehållit och kul har vi haft!

Magnus och Tage gav sig iväg på sjöfågeljakt igår morse, tokmysigt hade de och det gick jättebra. En vette och en skrak apporterade MysTage. Har tyvärr inga bilder från det äventyret...

Så åkte jag och Folke på prov. Vi blev nollade, alltså inget pris vilket var skittråkigt men... Fotgåendet in tillsammans med domaren är definitivt ingenting vi kan skryta med men det vi stöp på var att han vägrade ta in kråkan som igår i värstaste spöregnet verkligen var äckligare än någonsin. Är ändå nöjd med lillkillen som gjorde jättefina markeringar och faktiskt plockade in övriga viltet förutom just snuskkråkan. Mer kråk- och fotgåendeträning alltså... Men det var inte bara dåliga resultat igår för Mia och Ove fick en etta - jättegrattis till dem!!!!!!!

Idag stod det harjakt på agendan med vår numer lilla "Stövador" som hellre är tillsammans med oss och myser och fikar i skogen än att jaga hare... Visst, det brukar vara trögt så här på höstkanten men nu har han varit ute så många gånger det är baskemig dags att rycka upp sig! Jaja, lite motion fick snyggingen i alla fall ;-)


Eftersom klockan inte var så mycket efter harjakten så bytte vi hund till Folke och gav oss iväg med båten ut till ön där vi brukar jaga fågel. Premiärtur för Folke så det var väldigt tveksamt från början men när han väl  satt i båten och vi var på väg ut så gick det ju riktigt bra!


Första gången Folke är med på fågeljakt så förstå va glada vi blev när det första som händer när vi klivit ur båten så kommer det en mås flygande precis ovanför oss. Magnus sköt och Folke satt fint vid min sida tills jag skickade ut honom i vattnet. Han hämtade måsen så fint och var tokmallig. Så fixade vi gömslet och sen var det en stunds tyst stillasittande...


Tillslut kom två skrakar simmande varav Magnus sköt den ena. Folke hade stenkoll på den men fick sitta ett bra tag och vänta innan jag skickade honom på den. Skitsnygg apportering och kom tillbaks med den helt perfekt in i gömslet och lämnade den i mina händer.

Duktiga, duktiga, duktiga lilla killen!


 Stolta grabbar och toknöjd matte!!!!!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar