onsdag 27 februari 2013

Lyckliga, lyckliga!

När jag lämnade ifrån mig Folke hos veterinären igår morse så trodde jag verkligen inte att jag skulle få hem honom igen. Enligt veterinären så hade de inte heller några större förhoppningar om motsatsen utifrån de röntgenbilder som tagits. Men... När de gick in i leden så såg det inte så illa ut som de befarade att det skulle göra. Prognosen såg genast mycket ljusare ut och de bestämde sig för att operera. Lösa benbitar plockades bort, kanterna slipades till och nu har vi startat rehabiliteringen med mediciner, vila, sjukgymnastik och allt vad det innebär. Går bara rehabiliteringen som den ska och ger resultat samt att nästa armbåge också ser lika bra ut när de går in i den om 8-10 veckor så ska Folke enligt veterinären kunna fungera utan problem som jakthund. Inte i år naturligtvis men nästa år borde vi vara på banan igen ;-) 

Vi kan alltså inte "ropa hej" riktigt än då det är lång väg kvar men det är en bra början. Det känns så vansinnigt skönt att ha vår äskade Folke hemma och att prognosen ser så mycket bättre ut än vad vi trott under dessa gräsliga långa två veckor.

Folke är piggare idag men gillar inte alls den där förbaskade tratten... Bästa beskrivningen på den känslan är nog att han "skäms som en hund" ;-)


I eftermiddag/kväll flyttar LillTyra hem till oss också vilket ska bli jättekul. Visst kommer det bli lite rörigt för Folke ikväll och kanske i morgon också men sen kommer det gå till sig. Huvudsaken han har någonstans att komma undan när han vill vara ifred så kommer det ordna sig bra ;-)

1 kommentar:

  1. Hoppas verkligen det går bra med nästa ambåge också. Å alla hundar ser så fruktansvärt olyckliga ut när de måste ha den där dumstruten på huvudet. Lär bli full rulle hemma hos er framöver :-)

    SvaraRadera