torsdag 7 augusti 2014

Vilken dag!

Började gårdagen med lite måsjakt på Boan. Jaa, det var lite för det flyger knappt nå mås alls just nu. När killarna kollade in öarna längre ut så insåg de att det är där måsen är men där har vi förstås ingen jakträtt. Funderar på om det kan bero på värmen att måsarna söker sig utåt havet... Undrar hur fiskarna gör när de är så här varmt i vattnet som det är nu, kan de vara så att de söker sig längre ut där det är svalare?  I så fall skulle ju teorin att även måsen drar sig utåt stämma... Vi får se om det bli bättre när det blir svalare ute och i vattnet ;-) Härligt hade vi det i alla fall igår, två mås och en mink fick vi. Blev lite meckigt för bägge tjejerna då vi insåg för sent att den ena måsen fortfarande var alldeles för mycket vid liv. Både Jaffa men framförallt Tyra är ung och oerfaren så naturligtvis blev det lite läskigt när måsen gick i försvar när de ska hämta in den. Det löste sig tillslut och vi lärde oss att vi måste vara mer observanta nästa gång innan vi skickar tjejerna så vi har stenkoll vad vi skickar dem på. Så här i början kanske det tex behövs ett till skott innan vi skickar dem.

Tyra spanar

Prinsessan Tyra

Magnus, Jaffa & Minken
Vid lunchtid bröt vi jakten men det var så skönt ute på Boan så vi åkte hem och fixade middag som vi packade i väskan och sen tog båten tillbaks ut igen. Så himla mysigt det var, varmt förstås men svalkade skönt ute på klipporna! Vi badade, käkade och myste ända till framåt kvällskvisten. Bössan var förstås också med ifall det skulle komma något och det gjorde det - en mås till blev det!

Alltid redo!

Tyra

Jaffa

Jaffa

Tyra

Härligt vatten!

Jag & MysTyra

Magnus med sin trötta lilla jägarprinsessa

Tuffa brudar!!!

Kvällssol
Åh va glada resten av gänget blev när vi kom hem, framförallt Signe som tyckt att livet har varit bra orättvist sista dagarna då hon inte fått följa med oss. Hon är på tok för ung att ha med sig om det skulle bli så att det skulle börja skjutas mycket. Nu blev det ju inte så men vågar inte chansa. Idag har alla hundar utom Signe fått gå ut i hundgården och nu ska det bara bli SigneMys ;-) 

Signe

1 kommentar:

  1. Wow vilka fina bilder du har tagit. Och vad mysigt ni har haft det :-)

    SvaraRadera