fredag 25 september 2015

Bettan - En bedårande fin men också en bestämd liten dam!

Finaste lilla Bettan är inte så liten längre, hon växer så det knakar och jag gissar att det inte är inte många månader kvar innan lilltjejen växt om de andra tjejerna här hemma på Solvallen. Hon är en riktigt fin tjej som för det mesta svarar upp bra, hon har bara lite dåligt minne och gör inom väldigt kort om precis samma sak igen ;-) Uppfinningsrik är hon också lilla Bettan. Hon öppnar dörrar (främst ytterdörren som vi numer alltid håller låst), stjäl godsaker från bord och bänkar och när hon har tråkigt så låtsas hon att hon måste ut fast hon egentligen inte behöver. Det sistnämnda blir tokigt för det blir lite "vargen kommer" av det hela - när hon väl behöver tror vi att hon hittar på och så blir det tokigt... 

Bettan är precis som alla andra stövare, hon älskar värme och det bästa som finns i hela världen är solfläckar på golvet. Solfläckarna är inte så stora och det ryms oftast inte mer än en hund på dem. Om någon av de andra tar solfläcken så ställer hon sig bredvid och skäller ståndskall på den som tagit "hennes" fläck ända tills de ledsnar och flyttar sig därifrån. Naturligtvis så bryter vi henne när vi ser/hör detta och hjälper de andra från den lilla solfläckstjuven ;-)

Hon är en bestämd liten dam lilla Bettan men också världens charmigaste, goaste och finaste lilla tjej. Hon har kommit in jättefint med de andra här hemma och hon älskar att vara nära och mysa, både med oss tvåbenta och de fyrbenta - katt som hund. Bettan älskar att vara med även om det inte är hon som ska göra något. För ett par veckor sedan till exempel var vi bortresta och där vi bodde fick vi inte ha hundar inne. En lång resa i bil ner, en hel natt i bilen med de andra tjejerna, en heldag på fågeljakt vilket innebar att hon då också fick sitta i bilen i stort sätt hela dagen och sen en lika lång resa hem igen. Bettan skötte sig exemplariskt, inget som helst gnäll eller andra knasigheter, hon är bara så himla nöjd att få vara med. 
Hon älskar att vara i skogen med mig och nu när hon när hon förstår vad som är på gång så är hon riktigt taggad innan. Som jag skrivit tidigare så blir hon tuffare för varje gång vi är ute, sist var hon borta från mig större delen av tiden men kom och visade sig emellanåt vilket är jättebra. Pinn- och lingonätandet minskar och nu är det mest nosen i backen när vi är i skogen.

Bettan är precis som de flesta stövarvalpar - skitjobbiga! Men det visste vi innan vi bestämde oss för en till stövare så det kom inte alls som en chock ;-)  Valptiden vara inte länge (tack och lov) och vi märker redan att hon börjar lugna ned sig. Ytterdörren förblir dock nog låst en lång tid framöver för där har hon verkligen fått in tekniken ;-)

Finns det hjärterum så finns det sjärterum :-)
Men nu blev det bättre ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar